Route in de kijker

Wil je graag inspiratie om te wandelen of fietsen? Neem dan geregeld een kijkje op deze pagina. Regelmatig zetten we hier een andere fiets- of wandelroute in de kijker.

Hondenwandeling

Het Turnhouts Vennengebied verkennen samen met je hond? Dat kan met de hondenwandeling! Er zijn uiteraard spelregels*. Hou je trouwe viervoeter op het parcours aan de leiband, want onze fauna en flora is mooi en uniek maar ook erg kwetsbaar. Halverwege de wandeling is er een afgebakende zone voorzien waar je hond naar believen kan ravotten. Laarzen aangeraden!

*We leggen uit waarom je je hond moet aanlijnen. Veel mensen zijn bang van honden. Bovendien kan een loslopende hond klein- en grootwild opjagen of verwonden, waaronder konijnen, hazen, reeën, broedende vogels e.d. Vooral reeën rennen dan vaak in paniek weg en kunnen zo gewond raken of aangereden worden. Ook een op de grond broedende vogel die verstoord wordt, keert niet meer terug. Samen trachten we dit mooi stukje natuur in zijn pracht te behouden.

Geniet na afloop van een takeaway koffie of wat lekkers bij de Klein Engelandhoeve. Elke zaterdag en zondag geopend tussen 13 en 17 uur. De toiletten zijn toegankelijk tijdens de openingstijden.

Praktisch

  • Afstand: 4,6 kilometer
  • Start en parking: Bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29
  • Route: volg de knooppunten onderweg, koop de bijhorende brochure voor 0,50 euro bij Toerisme & UiT of download ze gratis.
  • Kostprijs: gratis of 0,50 euro voor de papieren brochure

Veel wandelplezier!