Zoektochten

Vragen oplossen, antwoorden zoeken, afbeeldingen of plaatsen herkennen. Je doet het allemaal tijdens een zoektocht in Turnhout. Je hebt keuze uit volgende zoektochten:

Zoektocht Turnhoutse Stadsgidsen

Misschien wel de meest bekende zoektocht is die van de Turnhoutse Stadsgidsen. Zij organiseren elk jaar tijdens de maanden juli en augustus een zomerzoektocht door Turnhout.

Ben jij een speurneus of een dagtoerist?

De brochure van de zoektocht is opgedeeld in twee verschillende tochten. Er is er één voor de dagtoerist waarbij je langs de bezienswaardigheden van Turnhout gaat. De tweede is voor de echte speurneuzen en leid je naar het oostelijke deel van de stad. Tijdens deze zoektocht moet je natuurlijk iets verder zoeken dan bij de dagtoerist.

Als je de zoektocht volledig opgelost hebt, kun je nog deelnemen aan de wedstrijd. Vul de schiftingsvraag in en breng je volledig ingevulde formulier binnen bij Toerisme & UiT. Misschien win je wel één van de mooie prijzen.

Praktische informatie

De zoektocht koop je aan 7 euro aan bij Toerisme & UiT. Je ontvang ook enkele gadgets en je mag een Corsendonk drinken op de kosten van de Turnhoutse Stadsgidsen.

Zoektocht TRAM 41

Ook TRAM 41, Turnhoutse Route Archief en Musea, biedt een zoektocht aan. Deze is speciaal opgesteld voor kinderen van het lager onderwijs en kan in de Turnhoutse musea gedaan worden.

Er is een zoektocht voor 7- tot 9-jarigen en een zoektocht voor 10- tot 12-jarigen. De zoektocht wordt gratis aangeboden en zal klaarliggen bij uw bezoek.

Speurtocht 'Moord bij kaartlicht'

'Moord bij kaartlicht' speelt zich af in Turnhout. Tijdens je zoektocht doorheen de stad, volg je het hoofdpersonage Steve. De speurtocht bestaat uit twee delen: een historische zoektocht en een spannend detectiveverhaal. Cover moord bij kaartlicht

De historische zoektocht brengt je langs alle boeiende plekjes van de stad. Tijdens het traject van zo'n twee uur lang leer je meer over de geschiedenis van Turnhout. Je wordt ook zelf aan het werk gezet: op elke locatie krijg je verschillende vragen voorgeschoteld. De ene al iets moeilijker als de andere.

Hilde E. Gerard schreef ook speciaal voor dit boekje een spannend detectiveverhaal. Hierin ga je als speurder zelf op zoek naar de dader. Het verhaal speelt zich af op alle plaatsjes die je bezoekt in de historische zoektocht. Op die manier maak je op een heel andere manier kennis met Turnhout.

Praktische informatie

De speurtocht is te verkrijgen bij Toerisme &  UiT en kost 5 euro per stuk. Het verhaal is gebaseerd op de detective van Hilde E. Gerard 'Moord bij kaartlicht'.