Route in de kijker

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe fiets- en/of wandelroutes? Maar wil je eens afwijken van de platgereden paden? Of loskomen van de gekende fiets- en wandelkaarten? Dan is de 'route in de kijker' iets voor jou! Sportieve en recreatieve fietsers en wandelaars delen op deze pagina hun favoriete routes met jou. Onderaan vind je een overzicht. Heb je zelf een voorstel, dan mag je dit altijd bezorgen aan visit@turnhout.be

Deze week: Jan

Deze week is het Jan die zijn favoriete fietsrit deelt met ons. Iemand die graag zijn eigen routes uitstippelt in mooie natuurgebieden. We namen dan ook meteen de kans om drie vragen aan hem te stellen! 

Jan, heb je een favoriete plek of route om te fietsen? 

Liefst fiets ik in de natuur. Ik vind het heerlijk om het bos te kunnen ruiken, de heide in bloei te kunnen zien staan of een haas of reetje weg te zien springen. Hellingen zijn niet echt aan mij besteed waardoor De Noorderkempen ideaal terrein is voor mij en mijn gravelbike! Het Turnhouts Vennengebied ligt dus vaak op mijn route, maar ik ontdekte onlangs over de grens ook de Regte Heide in Goirle en de Strijbeekse Heide in Strijbeek. 

Kies je liever een bestaande route of stel je graag zelf eentje samen? 

Ik teken mijn routes graag zelf uit. Ik hou daarbij altijd rekening met de wind. Ik plan mijn tochtje dan zo in dat ik tijdens het tweede deel van mijn rit de wind in de rug heb (knipoog). 

Hoe dikwijls spring je op de fiets en met wie doe je dat? 

Ik zou graag twee keer per week gaan fietsen, maar helaas lukt me dat niet altijd. Fietsen doe ik ook meestal alleen, ik fiets namelijk niet graag in grote groepen. Alleen, of met z'n tweeën, is helemaal prima voor mij! 

De route

Download de route van Jan. 

Overzicht

 Hieronder vind je een overzicht van de voorgaande routes die we in de kijker gezet hebben: