Zoektocht 'Moord bij kaartlicht'

'Moord bij kaartlicht' speelt zich af in Turnhout. Tijdens je zoektocht doorheen de stad volg je het hoofdpersonage Steve. De speurtocht bestaat uit twee delen: een historische zoektocht en een spannend detectiveverhaal. 

De historische zoektocht brengt je langs alle boeiende plekjes van de stad. Tijdens het traject van zo'n twee uur lang leer je meer over de geschiedenis van Turnhout. Je wordt ook zelf aan het werk gezet: op elke locatie krijg je verschillende vragen voorgeschoteld. De ene al iets moeilijker dan de andere.

Hilde E. Gerard schreef ook speciaal voor de tocht een spannend detectiveverhaal. Daarin ga je als speurder zelf op zoek naar de dader. Het verhaal speelt zich af op alle plekken die je bezoekt in de historische zoektocht. Op die manier maak je op een heel andere manier kennis met Turnhout.

Praktisch

De speurtocht is te verkrijgen bij Toerisme & UiT. kost 5 euro per stuk. Het verhaal is gebaseerd op de detectiveroman 'Moord bij kaartlicht' van Hilde E. Gerard en richt zich op jongeren vanaf 12 jaar.