Turnhout, da’s volop genieten!

Van cultuur, natuur, winkelen en lekkere adresjes. Van de stad in het groen.

We verwelkomen jou en je bubbel deze zomer met open armen in onze stad.

Turnhout heeft heel wat te bieden. Op zoek naar inspirerende tips voor een dag, weekend of week uit in Turnhout? Ontdek onze troeven en plan je bezoek of verblijf.

Tot in Turnhout!

Coronamaatregelen

Ook in Turnhout houden we ons aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees hier alle info om je voor te bereiden op een bezoek aan onze stad en roep COVID-19 een halt toe.

Stad in beweging

Geniet van een heerlijk dagje shoppen, kuier rond op de wekelijkse markten, laat je culinair verwennen en ontdek de gezelligste terrasjes van de stad.

Het volledige aanbod vind je terug op www.turnhoutvanshoppen.be.

Stad in het groen

Even ontsnappen aan het bruisende stadsleven? Op een boogscheut van het centrum vind je rust in een groene gordel. Bossen, weiden en vennen omarmen de stad. Kom naar hartenlust wandelen, fietsen, picknicken… in het groen.

Ravotten in het groen? Bekijk het aanbod voor kinderen hier.

Stad in vervoering

Cultuur snuiven in de stad van de speelkaart.

Wist je dat het 14de-eeuws Begijnhof zich Unesco Werelderfgoed mag noemen? Tijdens de zomermaanden neem je gratis deel aan de rondleidingen op woensdag.

Ook Vlieg is weer van de partij en neemt alle kleine speurneuzen deze zomer mee op tocht door de musea. Reserveer je tickets en ga op zoek naar de schatten.

Ontdek alle zomerse culturele activiteiten:

UiT in Turnhout

Op ontdekking in Turnhout? Bekijk het volledige aanbod UiT-activiteiten hier online of haal een gratis exemplaar bij Toerisme & UiT – Grote Markt 44.

Picknickkaart ‘zoek de kleine gelukjes’  

Picknick

Deze zomer draait alles in Turnhout om genieten van de kleine gelukjes. Die ‘gelukjes’ vertalen zich in laagdrempelige activiteiten die we stilaan terug mogen doen. Daarom plaatste Stad Turnhout meer dan honderd extra picknickbanken. Koppel daar een heerlijke picknick aan met je bubbel en je eerste gelukje is een feit. Bestel een mand of knapzak vol lekkers bij één van de deelnemende horecazaken. Om er een daguitstap van te maken, krijg je ook enkele fiets- en wandelsuggesties. En is de kaart aangevuld met doe-tips en interessante locaties of activiteiten. Laat die gelukjes maar komen! 

Haal snel jouw gratis picknickkaart bij Toerisme & UiT (Grote Markt 44, 2300 Turnhout) of ontdek alle picknick- en seuzzieplekjes online via https://toerismeturnhout.turnhout.be/picknickplekjes en download de kaart.

 

Tip ‘Het Bankje’   

Picknickbank

Ga op zoek naar de picknickbankjes met een verhaal. Scan de QR-codes verspreidt over de verschillende locaties en luister naar de mooiste audioverhalen. Vervlogen dialogen die ooit plaatsvonden op de bankjes. In samenwerking met Open Doek Amateurtheater Vlaanderen. 

Doe mee en WIN een Turnhoutse ontdekkingsmand

Ontdekkingsmand Tot in Turnhout

Ben je nieuwsgierig welke verrassingen Turnhout nog meer in petto heeft? Of wil je thuis kennis maken met lokale producten en leuke hebbedingen van Turnhout?

Doe vandaag mee en maak kans op een Turnhoutse ontdekkingsmand ter waarde van 150 euro.

Vanaf donderdag 23 juli wordt wekelijks een foto gepost op de facebookpagina van de Stad Turnhout WWW.FACEBOOK.COM/STADTURNHOUT, waarin het volgende wordt opgeroepen:

  • Probeer de getoonde foto van de zomercampagne “Tot in Turnhout” zo goed mogelijk na te doen. Houd ook rekening met de achtergrond (locatie of gebouw) en de houding van de persoon of de mensen die op de foto staan.
  • Doe dit in je eigen stad of in Turnhout.
  • Wees creatief.
  • Post daarna deze foto of selfie met de hashtag #TotinTurnhout.
  • Je hebt één week de tijd om deel te nemen aan elke wedstrijdronde.

Elke donderdag wordt uit alle geldige* deelnemers, willekeurig één winnaar gekozen. De winnaar wordt die dag bekendgemaakt op de Facebookpagina van Stad Turnhout. Dat bericht wordt ook gedeeld met de andere sociale mediakanalen van de organisatie.

*De deelname is geldig als de achtergrond (locatie of gebouw) en de houding van de persoon of de mensen die op de foto staan min of meer overeenstemmen met de getoonde foto.

Het wedstrijdreglement kan je hieronder downloaden:

Bijzondere plekjes te ontdekken… 

Wat moet je zeker doen als je in Turnhout bent? Ontdek de kleine gelukjes voor een wereld van plezier. Hoeveel kun jij er afvinken van je bucketlist?

Uitkijktoren Vennengebied 

Uitkijktoren Vennengebied

De twaalf en een halve meter hoge toren aan het Bels Lijntje geeft je een schitterend panorama over de natuurlijke pracht die het Turnhouts Vennengebied rijk is. Aanschouw het prachtig spektakel van licht en water aan de rand van het Vennengebied en geniet vanop de uitkijktoren  van een zonsondergang midden in de groene natuur.  

Begijnhof 

Begijnhof

Een oase van rust midden in de stad. Geniet van een picknick omringd door Unesco-werelderfgoed en leer tijdens een bezoek aan het Begijnhofmuseum meer over het leven van deze intrigerende begijntjes. Reserveer een tijdslot via begijnhofmuseum.turnhout.be/ticketreservatie of bel 014 42 12 48. 

Ravotten aan de Heizijdse Velden 

Heizijdse Velden

Leef je uit in de nieuwe waterspeeltuin, piep eens binnen bij de volkstuintjes of ga eens dag zeggen bij de dieren van de Stadsboerderij. Je kan ook gebruik maken van de petanquebaan in de buurt.  

Struin langs het kanaal  

Geniet van het mooie groen dicht bij de stad en ga op zoek naar de kleurrijk gevederde dieren. Je kan hier naast de familie Eend ook de prachtige fuut tegen het lijf lopen. En als je geluk hebt zelfs meneer de ijsvogel.  

De Moerasboot

Moerasboot

Naast wandelen kan je in natuurreservaat Winkelsbroek deze zomer (15 juli tot 30 september) ook genieten van de natuurlijke stilte tijdens een tocht met de moerasboot. 75 minuten heerlijk aperitieven en luisteren naar het Winkels moerasverhaal. Mail je aanvraag naar dirksegers@hotmail.com of bel 0491 33 62 33. 

Nog meer tips en ideetjes vind je op https://toerismeturnhout.turnhout.be/

Boek een overnachting

Heb jij zin om Turnhout te komen ontdekken? Neem je tijd en boek een verblijf. Van een splinternieuw viersterrenhotel tot basic camperplaatsen. In het ruime aanbod aan logies vind je vast een slaapplaats die voldoet aan jouw wensen.

Onze logies volgen de maatregelen nauwgezet op, zodat jij veilig kunt genieten van je verblijf. Met vragen over jouw verblijf kun je steeds bij hen terecht.

Tot in Turnhout!