Turnhouts aanbod

Kind dat kleurt

Het coronavirus steekt al enkele weken een stokje voor het Turnhoutse vrijetijdsaanbod. “Blijf in uw kot” is alvast tot en met 19 april de boodschap. En daar helpen we graag een zeer goed gewassen handje bij. Samen gaan we de coronacrisis door. Niet met een uitbundig UiT in Turnhout programma, maar wel een heerlijk THUiS-aanbod. Ontdek hieronder waar je deze periode thuis of in je buurt mee aan de slag kunt. Veel plezier!

 • MOOOV komt naar je huiskamer

  Filmfestival MOOOV

  Geniet nog tot en met 4 mei met het hele gezin van Filmfestival MOOOV films met zicht op de wereld. Dit jaar zomaar even vanuit je zetel. Een selectie van 30 films is tegen een kleine vergoeding online beschikbaar voor het grote publiek.

  Zebracinema

  Alle films van MOOOV Filmfestival uitgekeken? Dan heb je vast zin in meer! Zet de popcorn al maar klaar en kijk digitaal naar de beste Zebrafilms vanuit jouw kot.

 • Zoek de 7 verschillen

  Vond jij vorige keer de oplossing van onze Turnhoutse rebus? Eens benieuwd of je ook de 7 verschillen aan de Nieuwe Kaai kunt vinden ...

  Download de zoekplaat. Of vind ze op de Facebookpagina van Toerisme & UiT. Maandag 27 april verklappen we daar ook de antwoorden.

  Veel succes!

 • Jouw favoriete nummer op de stadsbeiaard?

  De terrasjes zijn dan wel leeg, maar vanaf 18 april tot het einde van de coronacrisis vult onze stadsbeiaardier Koen het marktplein met zijn muzikale klanken. Elke zaterdag vanaf 10 uur speelt hij jouw verzoeknummers.

  Heb jij een leuk lied in gedachte? Stuur het naar beiaardierkoen@hotmail.com en wie weet galmt het binnenkort door Turnhout of door je huiskamer. Want op geregelde tijdstippen, zal Koen zijn beiaardsessie live streamen op de Facebookpagina van Toerisme & UiT.

 • De grote blijf-in-uw-kot erfgoed bingo!

  25 leuke opdrachten rond cultureel en onroerend erfgoed maken de dagen in en rond “uw kot” al een heel stuk aangenamer. Download de bingokaart en win een gezond lichaam, een verrijkte geest en bovenal een groter hart.

 • Archief & Musea vanop de sofa

  Huisarrest kan ook erg leuk zijn! Ga creatief aan de slag met de collecties van de musea, of probeer eens een ‘vergeten’ kaartspel uit met je huisgenoten. Kijk snel welke inspiratie ze voor jou in petto hebben.

 • Escaperoom 2300 gaat online

  The Belgian Escape Room Federation lanceert de gratis online escape room ervaring “The Big Pursuit”. De jacht op de escape room hackers is geopend. Een uitdaging voor echte speurneuzen.

 • Bibliotheek Turnhout

  BIB op bestelling

  Hoewel de BIB fysiek nog gesloten is, gaat ze toch open 'op bestelling'. Reserveer je boekenpakket telefonisch of digitaal. Bekijk hoe je dit doet. Veel leesplezier!

  Allemaal digitaal!

  Bibliotheek Turnhout pakt uit met leuke leestips, het grote krantenarchief, 15 gratis digitale kinderboeken en meer.

  Hou ook de Facebookpagina goed in de gaten, want de voorleesmomenten komen live tot in je huiskamer.

 • Op berenjacht!

  Een kleine wandeling of fietstocht in de buurt; dat mag. Even een frisse neus halen met het gezin. Heb jij onderweg al knuffelberen gezien in je buurt? Ga op avontuur om de blok en spot ook onze mascotte achter de raam.

 • M I K S deelt online expo

  Ken jij M I K S al? Een artistiek platform door Jeugdhuis Wollewei, de Warande en MOOOV. Ben je tussen 14 en 26 jaar oud én wil je jouw talent aan de wereld tonen? Dat kan! Momenteel gaat M I K S tijdelijk online met een expo door lokale creatievelingen. Neem snel een kijkje en laat kunst tot je spreken.

 • Stay & Play – kaartspellen van de wereld

  Ken jij Hartenjagen of Devils Grip? Cartamundi en Intracto slaan de handen in elkaar. Stay & Play laat je de populairste kaartspellen van de hele wereld ontdekken. Speel alleen of met het ganse gezin. Voor jong en oud. Het enige wat je nodig hebt, is een stok kaarten.

 • Maak van je tuin een heus natuurgebied

  "Blijf in uw kot” is de boodschap. Het ideale moment om je groene vingers boven te halen. Krijg meer dieren in je tuin, leer composteren of zet insecten aan het werk in je moestuin.

  Bekijk de tips van Natuurpunt om van je tuin een heus natuurgebied te maken. 

 • Erfgoedverhalen Natuurpunt Museum

  Erfgoeddag is afgelast, maar nog tot en met 1 mei geniet je online van prachtige erfgoedverhalen uit de natuurhistorische collectie van het Natuurpunt Museum. Laat je onderdompelen in de onvergetelijke verhalen van taxidermist Emiel Janssen.

 • Made by DINAMO

  De quarantaine brengt bij veel mensen heel wat bruisende creativiteit naar boven. En dat juicht DINAMO alleen maar toe! Ga artistiek aan de slag en deel jouw kunst met jolien.smits@dinamo.be. Wie weet verovert jouw kunstwerk binnenkort een plekje in hun online expo.