Varen en de jachthaven

Varen

Het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ontsproot in 1851. Het moest vitaminerijk Maaswater afvloeien naar de arme Kempense gronden. Het werd echter een rustige waterweg, ideaal om langs te fietsen en te wandelen. Ook vissers en pleziervaarders worden aangetrokken door het water. 

 

Dobberen aan brug 2

Het hoogteverschil tussen Dessel en Schoten is 25,70 meter. Tussenin ligt de kade van Turnhout. Tien sluizencomplexen geven de weg aan richting Schoten. Tal van jachten en boten verkennen dagelijks de schoonheid van het kanaal. Het is zelfs algemeen geweten dat het kanaal tussen Turnhout en Postel één van de mooiste vaargebieden in België is!

 

Jachthaven 

Nieuwe Kaai

De jachthaven is een van de grootste troeven van Turnhout. Een mooiere plaats waar stad, water en natuur elkaar raken, is er niet.

Zen aan het water

Wandelaars, fietsers en de pleziervaart halen hun hart op tijdens een tocht langt het kanaal Dessel-Schoten. Om te bekomen van al dat moois, houden ze halt in de jachthaven van Turnhout.

Hier ontmoeten de Oude en de Nieuwe Kaai elkaar. Het is er bijzonder aangenaam toeven. Bankjes aan het water, gezellige terrasjes aan de kade, een ligweide, water en bomen om naar te turen.

Welkom kapitein!

Pleziervaarders kunnen met een gerust gemoed aanmeren in de haven. De havenmeester en VVW Taxandria verwelkomen je hartelijk. Nuttige inlichtingen zoals het havenreglement en belangrijke telefoonnummers vind je op het infobord aan de zijkant van het Boothuis of op de website van VVW Taxandria.