Boeken

Boeken

Moord bij kaartlicht

Steve (17) gaat bij zijn moeder logeren. Hun relatie verloopt moeilijk sinds ze drie jaar geleden het gezin verliet voor Henk, een rijke zakenman. Steve verwacht zich aan een saaie vakantie in een rustige Turnhout. Maar dat draait anders uit…

Wanneer hij zijn stiefzusje Mora moet ophalen bij het museum na een workshop weven, is het meisje verdwenen. Meer nog, ze blijkt nooit aan de cursus te hebben deelgenomen. Maar hoe kan Steve dan bij de ingang een bedeltje van haar armband vinden? Zijn moeder neemt de verdwijning niet ernstig. Mora loopt wel vaker weg van huis om haar stiefmoeder een lesje te leren. Henk wordt voorlopig niet op de hoogte gebracht, want hij is druk bezig met zijn tentoonstelling van antieke speelkaarten. Een inbraak in het museum neemt hem helemaal in beslag. 

Maar dan vindt Steve nog een ander bedeltje. In de vuist van een vermoorde man! En dan krijgt de huishoudster een telefoontje: Henk moet losgeld betalen of anders…

Wil je graag weten hoe het verhaal verdergaat? Lees dan zeker het boek 'Moord bij kaartlicht' van Hilde E. Gerard. Haar laatste nieuwe detective speelt zich af in Turnhout. De Turnhoutse auteur schreef al eerder twee andere detectives voor de leeftijd 12+. Deze boeken zijn 'Moord op een schilderij' en 'Moord met een geurtje'.

Praktisch

Moord bij kaartlicht is voor jongeren vanaf 12 jaar. Het is te koop bij Toerisme & Uit aan 16,50 euro. Aan 'Moord bij kaartlicht' is ook een spannende speurtocht gekoppeld. Meer info vind je hier.

 

In de ban van de Reuzen

Het kijkboek ‘In de ban van de Reuzen’ is geïllustreerd met fotomateriaal van vroeger en nu en geeft de ontstaansgeschiedenis van de Vlaamse reuzen en het levensverhaal van de Turnhoutse reuzen weer.

Praktisch

Je kunt het boek ‘In de ban van de Reuzen’ kopen bij Toerisme & UiT aan 12 euro.

 

De dekenale Sint-Pieterskerk van Turnhout

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de Sint-Pieterskerk? Of ben je eerder benieuwd naar het verhaal achter de vele kunstwerken die de kerk rijk is? Het boek ‘De dekenale Sint-pieterskerk van Turnhout’ geeft antwoord op al je vragen.

Praktisch

Het boek is te koop aan de balie van Toerisme & UiT voor 6,20 euro.