Theater

Theater

Het Gevolg

HETGEVOLG is een theaterwerkplaats in de Kempen. Vanuit het rotsvaste geloof dat in iedere mens een kunstenaar huist en in iedere kunstenaar een mens, gooit HETGEVOLG zijn zaal wijd open voor iedereen die de kracht wil ervaren van het theater. En daarom ook investeert HETGEVOLG in kunstenaars, in hun persoon en hun werk. Via een nieuwe instroom van makers en spelers zet HETGEVOLG nieuwe lijnen uit in het theaterlandschap. 

HETGEVOLG heeft in de Kempen een unieke positie en vervult een voortrekkersrol door de kracht van iedere mens, elke bewoner, buur, passant … als uitgangspunt te nemen.

Voor meer informatie rond voorstellingen en tickets kun je terecht op hun website.

Figurentheater Propop

Propop is een professioneel theater, waar gebruik gemaakt wordt van poppen en objecten. Het is niet alleen poppenspel, soms is het meer theater. Propop wil ontroeren, ontspannen en zeker ook iets meer vertellen.

Voor meer informatie rond voorstellingen en tickets kun je terecht op hun website.

Hofpoorttheater Elckerlijc

De nieuwe locatie en de hernieuwde impuls maakten dat Elckerlijc kon uitgroeien tot een vereniging van 70 leden, van wie 40 spelers en met 500 abonnees, van wie sommigen van ver buiten de regio. Momenteel worden zo’n 70 voorstellingen per seizoen gebracht, verspreid over zes eigen producties, waaronder een aperitiefproductie op zondagmiddag en een eenakterfestival en jeugdproductie. Bovendien wordt dit alles ondersteund door een bekwame en gemotiveerde technische- en decorploeg.

Voor meer informatie rond voorstellingen en tickets kun je terecht op hun website.

Gezellen

'VZW Koninklijke Toneelvereniging De Franciscusgezellen' is in Turnhout beter gekend als 'De Gezellen'. Deze toneelkring werd opgericht in 1925 en is lid van OPENDOEK amateurtheater Vlaanderen. De Gezellen brengen ieder seizoen drie producties. Per productie zijn er zeven voorstellingen. Buiten de drie producties bieden ze hyn abonnees jaarlijks 'Het Theaterfestival van de Kempen' aan. Dit festival, gespreid over twee avonden, verloopt in een gezellige sfeer.

Voor meer informatie rond voorstellingen en tickets kun je terecht op hun website.

Theater Stap

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale handicap centraal staan.  Theater Stap gelooft dat artiesten met een handicap kwaliteiten hebben om als podiumkunstenaar te ontroeren. De hechte samenwerking tussen Theater Stap en Dagcentrum Kasteel garandeert de optimale omkadering waarin de acteurs hun talent kunnen ontwikkelen en hun individuele artistieke carrières kunnen uitbouwen. 

Voor meer informatie rond voorstellingen en tickets kun je terecht op hun website.

Theater Plankgas

Plankgas vzw is een vereniging die is opgestart in 2016, startende vanuit negen vrienden die een jarenlange ervaring hebben in het amateurtoneel. Ze kwamen regelmatig samen om de vriendschap te vieren. De goesting om op de planken te staan en samen aan iets moois te beginnen, deed hen dromen over een eigen vereniging die er sinds twee jaar ook is. Plezier beleven en gezellig samen zijn, wordt hoog in het vaandel gedragen bij Theater Plankgas. Ieder stuk is daarom een totaalbeleving.

Voor meer informatie rond voorstellingen en tickets kun je terecht op hun website