Kind met inktvlekken

In de negentiende eeuw beleefde Turnhout haar hoogdagen als industriestad. Met de stad van nu als decor neemt Kind met inktvlekken je terug mee naar deze bewogen periode. Tien imposante muurschilderingen brengen de wereld van Senne tot leven in een ongezien street art parcours. Kind met inktvlekken is een verhaal over uitbuiting en onrecht, maar ook over verzet, moed en de wil om de loop van de geschiedenis te veranderen. 

Senne is 11 jaar en een fabriekskind. Net als veel andere kinderen werkt hij in een van de Turnhoutse drukkerijen. Het werk is hard en zwaar, de dagen duren lang. De inkt van de machines kleeft onafwisbaar op zijn kleren, handen en huid. Op wat een gewone werkdag moest worden, zet Senne ongewild een reeks gebeurtenissen in gang, met grote gevolgen ...

Praktisch

Wandel vanaf deze zomer door de Turnhoutse straten en kijk je ogen uit. Tijdens het tweejaarlijkse festival Stadstoeren op 7, 8 en 9 juli wordt dit unieke kunstproject gelanceerd. Het zal voor lange tijd het Turnhoutse straatbeeld kleuren. 

Ontdek op welke manieren je Kind met inktvlekken kunt beleven.