Camperplaatsen

Camperplaatsen

Geniet je deze zomer van vakantie in eigen land? Ben je onderweg met je camper en zoek je een locatie om tijdelijk te verblijven? Stop dan in Turnhout. Je hebt er de keuze uit 2 camperplaatsen:

  • camperplaats Stadspark: plaats voor 6 kampeerauto's
  • camperplaats Hertoginnedal: plaats voor 4 kampeerauto's

Camperplaats Stadspark

Wil je na je verblijf snel terug de baan op? Dan is camperplaats Stadspark de ideale locatie. Je zet er je camper aan de rand van Turnhout, maar ook het stadscentrum ligt op wandelafstand.

Na een korte wandeling van 1,4 kilometer sta je op de Grote Markt. Haal bij Toerisme & UiT (Grote Markt 44) een toeristisch plan en ontdek het kasteel van de hertogen van Brabant, het Taxandriamuseum, het begijnhof (UNESCO Werelderfgoed) met het Begijnhofmuseum en het Nationaal Museum van de Speelkaart.

Sluit ook zonder problemen aan op het fiets- en wandelknooppuntennetwerk. Maar ook een tripje naar het groene noorden van de stad is de moeite. Stap hiervoor op je fiets en rij via de fietsbrug de groene long van Turnhout binnen. Verder liggen winkels en horeca binnen handbereik.

Camperplaats Hertoginnedal

Verblijf dichtbij de jachthaven van Turnhout met zicht op het kanaal Dessel-Schoten. Op amper 5 minuten wandelen, stap je het groene noorden van de stad in met een uniek Vennengebied, de Stadsboerderij met zelfoogsttuin en eet je lekkere streekgerechten in het Veldekenshof.

Maar ook het centrum ligt op wandelafstand (1,6 km). Snuif daar de cultuur op met het kasteel van de hertogen van Brabant, het Taxandriamuseum, het begijnhof (UNESCO Werelderfgoed) met het Begijnhofmuseum en het Nationaal Museum van de Speelkaart. Ook aansluiten op het fiets- en wandelknooppuntennetwerk is geen probleem. Verder liggen winkels en horeca binnen handbereik.

Reglement

Onderaan deze pagina vind je het volledige reglement. Per locatie kunnen de geldende afspraken licht variëren. Kijk hiervoor op het infobord ter plaatse.

We geven alvast de belangrijkste richtlijnen mee:

  • de camperplaatsen zijn exclusief voorbehouden voor kampeerauto's;
  • ze zijn het hele jaar door toegankelijk voor gebruik, tenzij in geval van evenementen of overmacht;
  • de maximale gebruiksduur bedraagt 48 opeenvolgende uren;
  • er zijn geen faciliteiten aanwezig;
  • het is verboden om het chemisch toilet te lozen in de riolering of in de straatkolken;
  • het gebruik van de standplaats is kosteloos;
  • laat je afval achter in de daarvoor voorziene containers.