Wandel en picknick in het Turnhouts Vennengebied

Wandel en picknick in het Vennengebied

Wandelen dat het een lieve lust is? Dat lukt perfect in het Turnhouts Vennengebied. Kuier door 200 hectare van heides, vennen en graslanden. Dit unieke natuurgebied herbergt zeldzame planten en dieren. Sper je ogen voor de pracht van de zonnedauw en spits je oren voor het getjilp van de wulp. 

Weet je niet waar te beginnen? Spring dan eerst binnen in het bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve. Je vindt er handige kaartjes met wandelroutes.

Neem je graag een picknick mee voor onderweg? Laat dan een pakket met overheerlijke producten voor je vullen én met een kaartje met vier wandellussen. Pik je knapzak op aan het bezoekerscentrum en kies een van de vele picknickplaatsen uit. Wat dacht je van een bank in het speelbos? Terwijl jij even op adem komt, ravotten je kapoenen tussen de bomen. 

Hoe werkt het? 

Reserveer je picknickpakket met streeklekkers twee dagen op voorhand bij de Klein Engelandhoeve. Dit kan via bc.kleinengeland@turnhout.be. De dag zelf haal je je pakket daar ter plaatse op. Voor volwassenen betaal je 12,50 euro en voor kinderen 9,50 euro per pakket.

Aangepaste werkwijze tijdens corona

Het bezoekerscentrum is momenteel gesloten omwille van coronamaatregelen. Elke zaterdag worden er picknickpakketten aangeboden. Je kunt tot vrijdag 12 uur een pakket bestellen via bc.kleinengeland@turnhout.be. Op zaterdag haal je de knapzak op tussen 10 en 12 uur.

Qua inhoud en kostprijs blijft alles hetzelfde. Enkel wordt er gedurende deze periode geen rugzak meegegeven, maar wordt er gewerkt met wegwerpmateriaal. Zo moet je na je picknick niet terug langs de Klein Engelandhoeve om het materiaal terug te brengen.