Klein Engelandhoeve

Speelbos Klein Engelandhoeve

De Klein Engelandhoeve beschikt over een mooi aanbod om kinderen en klasgroepen te ontvangen. Denk maar aan het Speelbos en het spel ‘De Veenmol’. Grote groepen kunnen gebruik maken van het speelbos of beroep doen op de gegidste wandeling of de natuurkoffers. 

Natuurkoffers

Je kunt gebruik maken van onze Natuurkoffers. Deze worden aangeboden door Natuurpunt en kunnen vanuit de Klein Engelandhoeve gebruikt worden. Meer info vind je hier

Speelbos

Op 300m van de Klein Engelandhoeve ligt een speelbos met natuurlijke elementen. Het speelbos is vrij toegankelijk. Aan de picknickbank kun je, tussen het spelen door, je meegebrachte picknick opeten. Geen zin om zelf alles te voorzien? Picknickrugzakken kun je bestellen via het bezoekerscentrum, per mail of telefonisch naar het nummer +32 (0)14 82 81 00. 

Gegidste rondleidingen

Wil je graag het Turnhouts Vennengebied verkennen met een gids? Dat kan! In samenwerking met Natuurpunt CVN kun je met de klas of groep een gegidste rondleiding volgen voor 50 euro. Meer info over de rondleidingen vind je op de website van de Klein Engelandhoeve. 

De Veenmol

Het spel ‘De Veenmol’ kan op twee manieren gespeeld worden. Je kunt het spelen als gewone zoektocht of als zoektocht met een veenmol in de groep. De kinderen moeten op zoek gaan naar verschillende locaties waar ze steeds een antwoord moeten vinden op de vraag. De taak van de veenmol is het dwarsbomen van de andere kinderen.

Dit spel is minder geschikt voor grote groepen aangezien je dan elkaar hindert tijdens het spelen.

Praktisch

Klein Engelandhoeve
Klein Engeland 29
2300 Turnhout
Tel. +32 (0)14 82 81 00
Email: bc.kleinengeland@turnhout.be 
website: www.kleinengelandhoeve.be 

Dinsdag t/m vrijdag van 12 tot 17 uur
Zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur 
Maandag gesloten