Stadspark

Stadspark

Wie even een frisse neus wil halen nabij het centrum van Turnhout, stapt het best het Stadspark in. Zeldzame fauna en flora verwelkomen je. Sport en spel zorgen voor entertainment. Een klein stoomtreintje is voer voor dromers.

De vier richtingen

In het Stadspark kun je vier korte bewegwijzerde wandelingen maken. Elke wandellus is zo'n 900 meter wandelen. Aan de ingang van het Stadspark aan de poort op de Steenweg op Zevendonk (vlak bij de sporthal en de fietstunnel) hangt een kaartje met de vier wandellussen op. Elke wandeling is genoemd naar een kaartsymbool van de speelkaart (vb. ruiten). 

De wandelingen starten aan het standbeeld in het midden van het Stadspark. Er zijn vier wegen die op het standbeeld uitkomen. Aan de bomen rond het standbeeld hangen kleine bordjes met de kaartsymbolen. Op die manier zie je via welke weg de wandelingen vertrekken. Aangezien het korte wandelingen zijn, zijn er onderweg geen speciale wegwijzers meer. 

Tijdens de wandelingen passeer je de oude hooilanden in het valleitje van de Aa, de siertuin van alle Turnhoutenaren. De vijver in het hart van het park is een mooi rustpunt. Spelende kinderen en joggers vullen het perfecte plaatje. 

Stukje oudste mastbos

Even verderop, op de grens van Turnhout en Vosselaar, ligt het Raadsherenpark. Een restant van het Grote Grotenhoutbos, een van de oudste mastbossen uit de streek. Mooie, grote en groene vlaktes met veel bos lenen zich voor een speeltuin, ruime speelvlaktes en enkele schilderachtige gebouwen.