Proevertjeswandeling

Proevertjeswandeling

Hou je wel van een lekker hapje en drankje? Dan is de Proevertjeswandeling iets voor jou! Combineer Turnhoutse Troefkes, kaviaar, een bolletje ijs en een kruidenlikeur Begijntje tot een smakelijke wandeling.

Concept

Je hebt de keuze uit een standaard- en een luxeversie. In de standaardversie zitten acht proevertjes en in de luxeversie tien. Kinderen zijn ook welkom want voor hen wordt er, waar nodig, een alternatief voorzien.

Plannetje en bonnenboekje

Bij Toerisme & UiT kun je terecht voor een plannetje en de nodige bonnenboekjes. Zo is er een boekje voor de standaard- en de luxeversie. De kinderen hebben geen apart boekje nodig. Neem de bonnen mee op pad en geef ze af in de deelnemende handelszaken.

Op het plan is geen route uitgestippeld. Dit geeft je de kans om zelf te bepalen in welke volgorde je de handelszaken bezoekt en dus ook de proevertjes eet. Alle deelnemers staan op het plan aangeduid met de openingsuren. De bezienswaardigheden zorgen voor een extra beleving tijdens je wandeling.

Deelnemende handelszaken

Bon-Bon 'jour' Choco Red-wijn of koffie, thee of chocolademelk
doMuS CaSei Kaasproeverij in de winkel
Chocolatier Pas Turnhouts Troefke of ambachtelijke praline
Chocolaterie PUUR Bolletje ijs
Grand Café Chaos Speciaalbier van het vat (15 cl), mocktail (15 cl) of frisdrank
Begijnhof 65 Kruidenlikeur Begijntje, chocomelk of frisdrank
De Broodakker Koekemannetje
Eeden Wrap met hummus en seizoensgroenten of homemade kombucha
Casa N°7 * Gin / Rum / Whisky
De Weerelt Vis & Traiteur * Blini met kaviaar

* enkel beschikbaar in de luxeversie

Praktisch

Om het meeste uit je Proevertjeswandeling te halen, kun je best kiezen voor vrijdag of zaterdag. Dan zijn alle handelszaken open.

Ben je met minder dan zes personen? Kom dan langs Toerisme & UiT voor een plannetje en koop de nodige bonnenboekjes. Voor de standaard- en kinderversie betaal je 20 euro per persoon, voor de deluxe versie 30 euro per persoon. Daarna kun je meteen vertrekken. 

Wil je graag met meer dan zes personen proeven van Turnhout? Reserveer dan minstens één week op voorhand bij Toerisme & UiT. Dit kan zowel telefonisch, per mail als aan de balie. Groepen worden beperkt tot twaalf personen. 

Je moet de bonnen niet op dezelfde dag opgebruiken.