Markten

markt

Zaterdagmarkt

Zelfs als je geen boodschappen moet doen, is de zaterdagse markt een belevenis. Hier komen allerlei soorten Turnhoutenaren hun verse producten kopen. Knabbelend op een proevertje word je geëntertaind door enthousiaste marktkramers.

'Twee kilo voor nen euro'

Elke zaterdag tussen 8 en 12.30 uur komt er geroezemoes boven de Grote Markt uit. De zaterdagse markt is een traditie voor Turnhoutenaren. De heerlijke geuren van verse voedingswaren, roepende marktkramers en snoepende kinderen stralen een en al gezelligheid uit. Je vindt er ook textiel, bloemen, lederwaren, schoonmaakproducten.

Antiek- en curiosamarkt

De zondagse antiekmarkt lokt elk weekend kijk- en kooplustigen naar de Warande. Elk weekend opnieuw kun je hier een gemoedelijke, gezellige sfeer opsnuiven in het hartje van de stad. Ongetwijfeld ga je met iets nieuws naar huis.

Tweedehandssnuisterijen

Heel het jaar door kun je elke zondagvoormiddag van 7 tot 12.30 uur rondom het kasteel en de Warande rondsnuffelen op de antiekmarkt. Het is aangenaam slenteren in nostalgische sferen. Vergeten speelgoed zoekt nieuwe speelmaatjes, hebbedingetjes liggen er voor een appel en een ei, vergeten schatten komen aan de oppervlakte.

Woensdagmarkt

De avondmarkt laat mensen genieten van de prachtige omgeving aan de jachthaven. Slenter langs het bakkertje, de vis- en de groenteboer, de grote olijvenkraam, koop een leuk bloemetje, haal een broodje of kippetje voor thuis en eindig met een glas cava of een bezoekje aan de cocktail- en ginbar met elke week een andere kaart!

Gezelligheid troef

Het hele jaar door kun je op woensdag aan de Nieuwe Kaai terecht voor een gezellige markt in een prachtige setting. Opgelet, tijdens het winteruur vindt de markt plaats van 15 tot 19 uur, tijdens het zomeruur van 16 tot 20 uur.

Textielmarkt

Sinds 1 januari is Turnhout een markt rijker: de maandelijkse textielmarkt aan de Nieuwe Kaai. Hier worden tweedehandskleding, -handtassen, -schoenen en ander tweedehandstextiel verkocht. 

Verborgen parels

Op zoek naar een tweedehandsjas, een vintage jurkje of een nieuwe ‘oude’ handtas? Kom dan iedere tweede zondag van de maand tussen 14 en 17 uur snuisteren bij de verschillende kraampjes. Wie weet ga je wel met een verborgen pareltje naar huis.

Indien je graag wil deelnemen als standhouder kun je hier meer informatie vinden.