Comic Quest

Ontdek Turnhout tijdens een interactief stadsspel en ga op pad met Comic Quest. Doorkruis de stad op je eigen tempo en vind onderweg lokale stadslegendes.

Op vijf centrale plekken in de binnenstad staat een bord, elk met een eigen striptekening. Maar er ontbreken telkens een aantal elementen. Zoek met je smartphone naar de ontbrekende striponderdelen en vervolledig de prenten in een app. Maak ook zeker leuke foto's met de virtuele stickers die je tijdens het spel verzameld hebt.

Hoe speel je het spel? 

Download de app 'Comic Quest'. Dit doe je op voorhand via je wifi-verbinding. Of activeer op de moment zelf je 4G en download de QR-code die je op de infoborden of in de folder vindt. Download de folder voor de QR-code. Daarna kun je meteen op pad. 

In de folder vind je ook een kaart met daarop het zoekveld. Om je te oriënteren staan er een aantal gebouwen afgebeeld en krijg je een overzicht van waar je de infoborden ongeveer kunt vinden. Aan jou om op zoek te gaan. 

Door te wandelen in de stad kom je zowel de infoborden als de ontbrekende stripelementen tegen die je nodig hebt om de infoborden te vervolledigen. Die elementen komen in je digitale verzameling te staan. Maar verzamel ook zeker de virtuele stickers. Die kun je in de photobooth gebruiken om leuke foto's te maken. 

Verzamel alle ontbrekende elementen en vervolledig de vijf infoborden. Heb je het spel uitgespeeld? Dan kun je het nog eens spelen. Jawel, je leest het goed. Een volgende keer ga je gewoon opnieuw op pad. Want elke keer jij een nieuw spel start, zitten de ontbrekende elementen op een andere locatie verstopt. Comic Quest is dus goed voor uren spelplezier. 

Praktisch

  • Periode: Comic Quest is het hele jaar door beschikbaar
  • Route: er is geen route uitgestippeld, je bepaalt zelf je traject. Download de folder om het zoekveld te kennen.
  • Kostprijs: gratis