Picknickkaart 'Zoek de kleine gelukjes'

Zoek de kleine gelukjes

Wil je weer genieten van de picknicklocaties in de stad en de natuur? Dat kan! Ondertussen hebben de meer dan 100 picknickbanken terug een plekje gekregen.

De banken werden heel strategisch geplaatst langs fiets- en wandelroutes. Maar ook op bekende en minder bekende bijzondere plekjes kun je er vinden. Zo krijg je een mooie spreiding in zowel het centrum als in de buitengebieden. En hoewel je misschien zou denken dat het niet meer kan, zijn we er toch in geslaagd om weer nieuwe locaties toe te voegen. Turnhout blijft je verrassen!

Overzichtskaart

Uiteraard willen we je geen enkele picknicklocatie onthouden en zijn we bezig met het maken van een overzichtskaart. Dit is momenteel nog niet af. Vanaf juni zal ze gratis beschikbaar zijn bij Toerisme & UiT.

Ondertussen dagen we je uit om zelf al op zoek te gaan naar de picknicklocaties. Aangezien het er meer dan 100 zijn, kan het niet anders dan dat je wel een plaatsje vindt.

Picknicken op zich is al heel leuk, maar het mag altijd wat meer zijn. Daarom willen we je met de overzichtskaart voldoende bagage meegeven zodat je er een leuke daguitstap van kunt maken of misschien zelfs wel een meerdaags verblijf in onze stad. Daarom voegen we nog een aantal leuke extra's toe.

Fiets- en wandellussen

Net zoals vorig jaar koppelen we ook weer fiets- en wandellussen aan de overzichtskaart. Momenteel zijn we volop bezig met deze nieuwe routes uit te stippelen. Als de kaart in juni beschikbaar is, zul je dit aanbod er ook op terugvinden.

Wat nog meer?

Naast een volledig overzicht van alle picknicklocaties en wandel-fietslussen, zul je nog meer inspiratie op de kaart kunnen terugvinden. Zo vullen we het aanbod nog verder aan met animatie en activiteiten, doe-tips en uiteraard ook interessante locaties.

Vanaf juni is de overzichtskaart dus te verkrijgen bij Toerisme & UiT.

Fiets- en wandellussen 2020

Wil je ondertussen toch al kunnen gaan wandelen of fietsen? Dan kun je nog gebruikmaken van de lussen van vorig jaar. Deze zijn nog steeds online beschikbaar. Ook het bijhorende plannetje is nog te verkrijgen bij Toerisme & UiT.

Wandellussen

Afhankelijk van de locatie waar je bent, kun je zowel in het noorden, oosten, zuiden, westen als in het centrum een wandellus vinden. Je kunt de routes onderaan de pagina downloaden en afdrukken of op je wandelgps inladen. Hierbij de links naar de digitale versies van de lussen:

De lussen staan ook op het picknickplan dat je gratis kunt verkrijgen bij Toerisme & UiT.

Fietsroutes

Als je liever met de fiets op pad gaat, dan kan dat ook. Je kunt fietsen door Turnhout, Oud-Turnhout, Kasterlee, Lichtaart, Tielen, Beerse, Vlimmeren, Vosselaar, Ravels en Weelde.

  • Fietsroute 1: 45,8 km: Start vanaf parking Stadspark, hoofddreef Stadspark, naar knooppunt 48 (Turnhout, Oud-Turnhout, Kasterlee, Lichtaart, Tielen)
  • Fietsroute 2: 39,3 km: Turnhout, Beerse, Vlimmeren, Vosselaar
  • Fietsroute 3: 32,5 km: Turnhout, Ravels, Weelde

Onderaan deze pagina vind je het overzicht van knooppunten per route.