Picknickkaart 'Zoek de kleine gelukjes'

Zoek de kleine gelukjes

Leuk dat je deze zomer terug op zoek wil gaan naar kleine gelukjes in Turnhout. Net zoals vorig jaar hebben weer meer dan 100 picknickbanken een plekje gekregen in zowel de stad als de natuur. De banken staan heel strategisch geplaatst langs fiets- en wandelroutes. Maar ook op bekende en minder bekende bijzondere plekjes kun je er vinden. Zo krijg je een mooie spreiding in zowel het centrum als in de buitengebieden.

Overzichtskaart

De picknickkaart geeft een volledig overzicht van alle picknicklocaties in de stad. Kies je plaats en bestel een picknickpakket bij een van de Turnhoutse horecazaken.

Wil je er een daguitstap van maken? Kijk dan zeker ook eens naar de wandelsuggesties in verschillende buurten en windrichtingen en naar de fietslussen. Ga ook zeker aan de slag met de bucketlist, ontdek interessante locaties of laat je verrassen door leuke activiteiten of doe-tips.

Doe-tips

Lekker gegeten en gedronken? Dan is het tijd om iets actief te doen. Op de overzichtskaart vind je doe-tips zoals:

  • buurtwandelingen;
  • proevertjesfietstocht;
  • podcasttheater 'Het Bankje'
  • bezoek het Nationaal Museum van de Speelkaart;
  • ga op zoektocht met Memory Lane;
  • of trek erop uit met paard en kar tijdens de huifkartocht.

Bucketlist

Nog wat tijd over? Kijk dan zeker ook eens naar de bucketlist. Als je dan toch in Turnhout bent, zijn er een aantal zaken die je zeker gedaan of gezien moet hebben. Ontdek welke kleine gelukjes je nog kunt sprokkelen. Hoeveel kun jij er afvinken?

Zoektocht door de buurten

Doe je mee aan de zoektocht in de verschillende buurten? De vragen staan op het picknickplan. Daar vind je ook telkens in welke buurtlus je het antwoord moet gaan zoeken. De oplossingen komen later onderaan deze pagina te staan.

Het Bankje

De podcast “Het Bankje” brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Niet minder dan 40 originele dialogen kan je deze zomer in kader van Stadstoeren beluisteren op een heel aantal Turnhoutse picknickbanken.
Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.  Hier vind je de locaties waar je de verhalen kan beluisteren.

Bestel je picknickpakket

Wie zichzelf extra wil trakteren, pakt niet zelf een picknickmand in. Verwennerij hoort nu eenmaal bij vakantie. Verschillende Turnhoutse horecazaken bedachten een picknickaanbod. Laat je dus verrassen door hun bijzonderen pakketten. Hieronder vind je het overzicht van de deelnemende ondernemers.

Pique Nique, Vianestraat 42

De uitgebreide take-out picknickmand is een brunchformule voor 2 personen en kost 27 euro per persoon. Voor de kleintjes is er een kids basket voor 10 euro. Voor de mand betaal je een waarborg van 20 euro.

Je bestelt de picknick 1 dag op voorhand via 0485 42 25 16 of via eat@pique-nique.be.

Aroma, Sint-Antoniusstraat 35

Een overheerlijke picknick kost 19 euro per volwassene en 12,50 euro per kind.

Reserveren doe je 1 dag op voorhand via 014 44 06 03 of via info@aromaturnhout.be.

Eeden, Warandestraat 40

Bij Eeden kun je terecht voor een veggie of vegan picknick gemaakt van biologische producten. Een apero (hapjes) of sweet (gebakjes) picknick kost 12,30 per persoon. Een lunch picknick kost 20 euro per persoon. Homemade ice tea of limonade is ingebrepen.

Je krijgt de picknick mee in een mand met herbruikbare verpakkingen, hiervoor betaal je een waarborg van 10 euro. Op vraag wordt er ook rekening gehouden met glutenvrij, suikervrij ...

Voor meer details en reservatie (minstens 2 dagen op voorhand) kun je terecht op de pagina rond takeaway.

Bon Petit, Warandestraat 23

Je hebt de keuze uit 4 verschillende picknickpakketten. Een heerlijke picknick is al mogelijk vanaf 10 euro per persoon.

Reserveren doe je via de webshop en dit minstens 2 uur op voorhand. Je ziet daar meteen de nog beschikbare voorraad.

Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29

Een picknickrugzak met streekproducten kost 15 euro per persoon. Voor de kinderen is dit 8 euro per kind.

Bestel je rugzak minstens 2 dagen op voorhand via 014 82 81 00 of via bc.kleinengeland@turnhout.be. Ophalen doe je tijdens de openingsuren.

Veldekenshof, Veldekensweg 1B

Voor 2 personen betaal je 30 euro voor een picknickrugzak. Handig om mee op pad te nemen tijdens je wandeling of fietstocht.

Reserveer minstens 1 dag op voorhand via info@veldekenshof.be. Haal de rugzak op tijdens de openingsuren.

Kaai Lekker, Nieuwe Kaai 8

Een picknickbox met een 'kaailekker' broodje, drankje en fruitje. Per persoon betaal je 9,50 euro.

Bel 1 dag op voorhand naar 014 73 70 02.

Henri's, Warandestraat 47

Een rijkelijk picknickpakket voor 2 personen, drankjes inbegrepen, kost 35 euro.

Telefonisch reserveren kan 1 dag op voorhand via 0473 18 36 61.

Puerto Pub, Nieuwe Kaai 47

De zuidere tapas picknick kost 45 euro voor 2 personen. Daarnaast betaal je een waarborg van 5 euro voor het terugbrengen van de picknickbox en het servies. Het aanbod kan ook vegetarisch.

Geef je bestelling telefonisch door op het nummer 014 89 15 42, via mail naar Puerto@telenet.be of via Facebook. Het is voldoende om je picknick een uur op voorhand te bestellen. Afhalen kan tijdens de openingsuren.

Panaché, Grote Markt 54

Een picknickzakje met 2 broodjes, drankje en dessertje kosen 12 euro per persoon.

Reserveer je pakket 1 dag op voorhand via het online formulier.

Stationneke, Stationstraat 10

Het picknickassortiment, drankjes inbegrepen, kost 18,75 euro per persoon. Voor een kidsbox betaal je 9,50 euro per persoon. Voor de picknickplateau wordt een waarborg gevraagd.

Bestel je picknickbox minstens 2 dagen op voorhand op het nummer 014 87 24 41 of via Facebook met een privébericht.

Stationneke en Turnhout City Hotel werken samen aan dit aanbod.

Svilla, Kastelein 65

Ga voor de Picknick Break en overnacht in de Luxury + Room voor 2 personen en geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. Maak gebruik van de badjas en de slippers. En ga op pad met de picknickmand. Het gebruik van fietsen zit bij in de prijs.

Per overnachting betaal je 190 euro. Alle informatie vind je op de website van Svilla.