Speeltuinen indoor

Raf en Otje

Slecht weer en op zoek naar een plaats waar je kinderen kunnen spelen? Geen probleem! Turnhout heeft een aantal leuke binnenspeeltuinen.

Kleuterstad

Kleuterstad Turnhout is een unieke overdekte binnenspeeltuin speciaal voor kleuters. Er worden alleen kinderen tot 7 jaar toegelaten.

Praktisch

Contactgegevens, openingsuren en tarieven vind je op de website.

Raf & Otje

Raf en Otje heten je graag welkom in hun grote binnenspeeltuin! Er is een aparte peuterspeeltuin voor ravottertjes tussen 0 en 4 jaar. Voor de oudere jongens en meisjes (tot 12 jaar) is er de grote speeltuin met regenboogvulkaan, piratenschip, springkasteel, ontdekkingsvloer, klimruimte, blokkenbouwzone, voetbalveld ... Mama's en papa's, oma's en opa's kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl ze hun (klein)kinderen in het oog kunnen houden.

Praktisch

Contactgegevens, openingsuren en tarieven vind je op de website

Peuterspeelpunt

Een peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte voor kinderen tot 3 jaar en hun mama, papa, grootouders of babysit. De kindjes kunnen in zo'n peuterspeelpunt wennen aan andere kinderen, een andere omgeving, andere volwassenen. Zo zal de stap naar de kleuterschool kleiner zijn. 

Ouders, grootouders of babysit blijven de hele voormiddag aanwezig en kunnen gezellig met elkaar praten terwijl de kleintjes spelen. Zij kunnen elkaar ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. 

Twee begeleiders houden alles goed in de gaten en bezorgen de peuters een leuke voormiddag. Zij geven ook advies over opvoeden als ouders, grootouders of babysit daarnaar vragen.
 
De peuterspeelpunten zijn gratis toegankelijk. De kindjes krijgen een stuk fruit en een glas water. De ouders, grootouders of baybsit krijgen koffie of thee.

Praktisch

Je hoeft voor de peuterspeelpunten niet in te schrijven of te reserveren. Iedere locatie is vrij toegankelijk en heeft eigen openingsuren.

De locaties van de peuterspeelpunten kun je bekijken op de website van Stad Turnhout