De Warande achter de schermen

Interieur Warande

Ontdek het vernieuwde Warandegebouw in haar volle ruimtelijke glorie tijdens een bezoek achter de schermen.

De Warande biedt in Turnhout een rijk aanbod aan concerten, dans-, theater, familie- en cabaretvoorstellingen en tentoonstellingen. Met de schouwburg en de Kuub mikt ze op vernieuwing en internationale producties en zet ze meer dan ooit in op jong talent. Tijdens een rondleiding leer je over de geschiedenis van de Warande en over alles wat er achter de schermen gebeurt om een concert of theatervoorstelling te organiseren. 

Als je meer interesse hebt in de architectuur van het gebouw, is dat geen probleem. De rondleiding kan hier meer op toegespitst worden. Ook kan er meer aandacht geschonken worden aan de theaterzalen, de repetitieruimtes, de loges, het artiestenkwartier …

Een bezoek duurt standaard 2 uur.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Een rondleiding achter de schermen van de Warande reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum (graag een aantal opties)
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids) 
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro. Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend. 

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar de Warande voor de rondleiding.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.