Diversiteitswandeling

Wandel door Turnhout en maak kennis met een multiculturele stad met invloeden vanuit de hele wereld. Leer andere culturen en godsdiensten beter kennen via een aantal bezoeken en een kleurrijke tocht door de stad.

Kijk eens naar de kerk door de ogen van een nieuwkomer. Bezoek een moskee, drink thee en eet baklava, geniet van de kruidige geuren in een Turkse supermarkt. Of leer de werking van het Agentschap Integratie en Inburgering kennen.

De wandeling duurt in totaal drie uur en vertrekt vanuit de inkomhal van de Warande.

Wil je de uitstap afsluiten met een lekker multiculturele maaltijd? Dan geeft de lijst onderaan deze pagina vast inspiratie.

Ook voor scholen

Ontdek met je klasgroep het multiculturele Turnhout tijdens een aangepaste wandeling van anderhalf uur. De toer is geschikt voor leerlingen vanaf tien jaar (vierde leerjaar). Leerkrachten blijven als begeleider bij hun groep. Deze verkorte versie (zonder thee en baklava) kost 50 euro.

Enkele belangrijke richtlijnen

  • De diversiteitwandeling kan niet geboekt worden op maandag en vrijdag.
  • Voor de thee en de baklava betaal je twee euro per persoon exta de dag zelf.

Hoe gaat het in zijn werk?

De diversiteitwandeling reserveer je minstens één maand op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximaal twintig personen per gids)
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 75 euro. Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend.

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar de Warande voor de start van de wandeling. 

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.