Fietsroute Natuur en cultuur gaan hand in hand rondom Turnhout

Fietsroute Natuur omhelst cultuur

Spring op je fiets en rij met deze route door de omgeving van Turnhout, Oud-Turnhout en Merksplas. Je fietst over de zanderige grond van de Kempen met heidevelden, weilanden en vennen. In Merksplas en Wortel ontdek je de prachtige drevenstructuur van de kolonies. Een mooie fietstocht waarin natuur en cultuur hand in hand gaan.

In de oergezellige stad Turnhout vormt toerismehuis 't Steentje het startpunt van deze 52 kilometer lange route. Vanuit het centrum van Turnhout fiets je naar de Liereman, de groene long van Oud-Turnhout. Via het kanaal Dessel-Schoten fiets je langs de voormalige spoorweg van het Bels Lijntje, dwars door het Turnhouts Vennengebied. Via een ommetje langs Zondereigen kom je terecht in de kolonies van Wortel en Merksplas. Het bezoekerscentrum van Merksplas kolonie is een pareltje dat je niet mag missen.

Praktisch

Download de volledige route 'Natuur en cultuur gaan hand in hand rondom Turnhout'. Je kunt ook het kaartje met knooppunten gratis afhalen in 't Steentje, Grote Markt 44.