Gravelroute

Zin in een avontuurlijkere fietstocht? Dan is een gravelritje wel iets voor jou! Het ene moment rijd je rustig op een brede graveltrack, genietend van de zon op je gezicht. De andere moment probeer je de top van een klim te bereiken zonder je voet op de grond te zetten. De bocht onderaan de afdaling neem je terwijl je de noppenbanden van je fiets langzaam de bocht uit voelt driften. Verdwalen is moeilijk, maar het voelt toch een stuk avontuurlijker aan dan de zoveelste rit rond de kerk. 

Gravelroute

Op je gravelfiets moet je niet langer kiezen tussen strak asfalt of duizeligmakende singletracks. Je pakt het gewoon allemaal. Elk paadje is een kans op een avontuur. Zo vind je vaak nieuwe plekken waar je eerder geen weet van had. Weet je niet goed waar te beginnen? Dan kan onderstaande uitgestippelde route je wel op weg zetten. 

Praktisch

Afstand: 53 kilometer

Vertrek en parking: Veldekenshof, Veldekensweg 10, 2300 Turnhout

Route: bekijk de route via RouteYou en download een GPX-bestand

Nog meer inspiratie

Bovenstaande route ondertussen een paar keer gefietst? Dan is het tijd om andere oorden op te zoeken. Ga de andere kant op met de gravelbikeroute langs het Turnhouts Vennengebied, richting de Gewestbossen van Ravels en Wortel Kolonie. Goed voor een afstand van 53,5 kilometer.