Fietsnetwerken

Fietsen in de Kempen

Fietsen op maat kun je dankzij het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen. Het netwerk telt ruim 2 000 km fietspaden. Deze zijn bovendien in twee richtingen bewegwijzerd. Daarnaast maakt het gebruik van de allermooiste trajecten. Met extra aandacht voor veiligheid en comfort.

Fietsnetwerk Kempen

Het fietsnetwerk 'Kempen' serveert je eindeloos fietsplezier. Met behulp van de kaart stippel je een deugddoende trip of vakantie uit. Het netwerk telt ruim 2 000 kilometer prima fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen ideale vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

Naast deze knooppuntenkaarten kun je nog andere fietsnetwerken kopen. Je hebt kaarten voor een aansluiting met Nederland en een uitbreiding naar Limburg.

Vernieuwde versie

Veiliger, fijnmaziger, 150 kilometer nieuwe trajecten en tien nieuwe inrijpunten: de vernieuwde netwerkkaart biedt je in de Kempen een nog kwaliteitsvoller knooppuntennetwerk aan.

Fietskaart 'Beleef de streek van het Bels Lijntje'

Een fietstocht langs het tracé van de voormalige spoorlijn Bels Lijntje voert je langs het groene grensland van de Kempen en Noord-Brabant, tussen Turnhout en Tilburg. Een gebied doorkruisd door een netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden, dwars door de enclave, rijk aan historie en vol van prachtige natuur met een weelderige biodiversiteit, waar rust- en stiltezoekers thuiskomen.

Stap op de fiets en dompel je onder in een oase van rust op het Bels Lijntje. Waar vroeger de stoomtrein reed, kom je nu zelf op kruissnelheid of blaas je stoom af. Op een paar plaatsen na is er ruim 37 km lang geen autoverkeer te bekennen langs het gehele fietspad. Je fietst door de groene velden en omdat het pad vooral bestaat uit rechte stukken, ga je altijd de horizon tegemoet. Tussenstops voor een picknick in het gras en voor een geweldig uitzicht vanuit de uitkijktoren over de Turnhoutse Vennen mogen niet ontbreken.

De fietskaart 'Beleef de streek van het Bels Lijntje' is gratis verkrijgbaar bij Toerisme & UiT, maar is niet langer actueel. Geen reden tot paniek! Zolang de voorraad strekt, brengt Toerisme & UiT de recente wijzigingen aan het knooppuntennetwerk manueel aan op de kaart. Zo kun jij zorgeloos blijven fietsen.