Fietsnetwerken

Fietsnetwerk

Fietsen op maat kun je dankzij het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen. Het netwerk telt ruim 2 000 km fietspaden. Deze zijn bovendien in twee richtingen bewegwijzerd. Daarnaast maakt het gebruik van de allermooiste trajecten. Met extra aandacht voor veiligheid en comfort.

Fietskaart Kempen

De fietskaart 'Kempen' serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2 000 kilometer prima fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen ideale vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

Naast deze knooppuntenkaarten kun je nog andere fietsnetwerken kopen. Je hebt kaarten voor een aansluiting met Nederland en een uitbreiding naar Limburg.

Vernieuwde versie

De fietskaart wordt momenteel vernieuwd. Vanaf februari 2020 verschijnt de gloednieuwe versie met 153 kilometer aan nieuwe trajecten.

Fietskaart 'Beleef de streek van het Bels Lijntje'

Een fietstocht langs het tracé van de voormalige spoorlijn Bels Lijntje voert je langs het groene grensland van de Kempen en Noord-Brabant, tussen Turnhout en Tilburg. Een gebied doorkruisd door een netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden, dwars door de enclave, rijk aan historie en vol van prachtige natuur met een weelderige biodiversiteit, waar rust- en stiltezoekers thuiskomen.

Stap op de fiets en dompel je onder in een oase van rust op het Bels Lijntje. Waar vroeger de stoomtrein reed, kom je nu zelf op kruissnelheid of blaas je stoom af. Op een paar plaatsen na is er ruim 37 km lang geen autoverkeer te bekennen langs het gehele fietspad. Je fietst door de groene velden en omdat het pad vooral bestaat uit rechte stukken, ga je altijd de horizon tegemoet. Tussenstops voor een picknick in het gras en voor een geweldig uitzicht vanuit de uitkijktoren over de Turnhoutse Vennen mogen niet ontbreken.

De fietskaart 'Beleef de streek van het Bels Lijntje' is te koop aan drie euro bij Toerisme & UiT. Meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden in de streek, de stadswandelingen, de oplaadpunten voor e-bikes, de heerlijke streekproducten en over de historie van de streek van het Bels Lijntje vind je op de website.