Rondleiding Begijnhofsite

Begijnhofsite

Je hebt de kans om samen met een gids in de voetsporen van de begijnen te wandelen. Tijdens een rondleiding maak je een wandeling in het sfeervolle begijnhof en sta je stil bij de kerk, de infirmerie, de conventen en de 17de eeuwse huisjes. Als je al deze prachtige taferelen ziet, zul je er niet van versteld staan dat het begijnhof van Turnhout deel uitmaakt van de 13 begijnhoven die in 1998 door UNESCO op de lijst van Cultureel Werelderfgoed geplaatst zijn.

Om de rondleiding helemaal af te maken, stap je ook binnen in het Begijnhofmuseum.

Een bezoek aan de Begijnhofsite duurt 2 uur.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Een rondleiding op de Begijnhofsite reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 20 personen per gids) 
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro, de inkom per persoon 3 euro (Begijnhofmuseum, gratis onder 18 jaar). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend. Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar het Begijnhof voor de rondleiding. Het toegangsgeld betaal je ter plaatse.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.