Streekbieren Brouwerij Het Nest

Bieren Het Nest

SchuppenBoer Tripel

SchuppenBoer Tripel is het allereerste streekbier van Turnhout. Het is een zeer bijzonder bier omdat het iets weg heeft van een Tripel in combinatie met witbier. De smaak is fruitig, fris en het bier heeft een troebel uitzicht, met een blond oranje kleur. De geur is zoet maar toch voorzien van een lichtbittere smaak en voelt lichtzurig op de tong. Koriander en andere kruiden zorgen voor de pittige smaak.

De Tripel is voorzien van een alcoholpercentage van 8.5% waardoor je proeft dat het een krachtig bier is maar waar de alcohol toch niet overheerst.

Te koop aan 1,60 euro per flesje bij Toerisme & UiT.

HertenHeer

Het tweede streekbiertje van Brouwerij Het Nest is minder zwaar, maar veel bitterder bier dan de SchuppenBoer Tripel. Het alcoholgehalte van 6.5% en de hoge graad aan bitterheid maakt het bier ideaal voor de zomer. Ook als aperitief is het heel geschikt.

De bitterheid van het bier is te danken aan de hoeveelheid hop die toegevoegd wordt. Voor de Hertenheer werd uitsluitend gebruik gemaakt van Europese hopvariëteiten. Zij zorgen voor een kruidig maar ook licht fruitig hoparoma.

Te koop aan 1,60 euro per flesje bij Toerisme & UiT.

KlevereTien

Het derde streekbier van Brouwerij Het Nest is een donker winterbier waar moeilijk een stijl op te plakken valt. De tien in de naam slaat zowel op het alcoholgehalte van het bier als op het tienjarig bestaan van bierproefclub 'Orde van de zatte Mus'.

Hoewel de KlevereTien bijna zwart van kleur is, heeft het toch weinig tot niets van een stout. Qua smaak valt hij binnen de categorie van 'complex' smakende bieren. Het heeft dan ook een overwegend kruidige smaak met een toets van drop (steranijs), caramel, chocolade, koffie, rozijnen en pruimen. Op het einde komt de alcoholwarmte van het bier meer naar boven. Bij elke slok ontdek je nieuwe smaken.

Te koop aan 1,60 euro per flesje bij Toerisme & UiT.

SchuppenAas

Het vierde bier in de speelkaartenstraat van Brouwerij Het Nest is de SchuppenAas.Dit amberkleurig bier is geïnspireerd op Trappist van Orval. Net zoals Orval wordt het bier met twee verschillende gistvariëteiten vergist. Toch is het niet de bedoeling om ‘Orval’ na te brouwen, want behalve de kleur en de gist zijn er weinig overeenkomsten. De hobbybrouwers hebben bewust gebruik gemaakt van Amerikaanse hopvariëteiten die het bier een sterk citrus en pompelmoes karakter geven.

Te koop aan 1,60 euro per flesje bij Toerisme & UiT.

KoekeDam

Het recept voor KoekeDam werd voor het eerst ontwikkeld in 2011. Aanleiding was de creatie van een bier ter gelegenheid van Turnhout 2012. Het origineel recept bevatte Amarillo-hop. Maar omdat deze anno 2012 heel schaars was, werd geopteerd voor Cascade hop. Dit geeft een citrus aroma. Het aangepast recept werd gebruikt voor de Turnhoutse Patriot. Omdat Het Nest in 2014 nog een dame mistte in de 'grote straat' en nog geen ruitensymbool had in het gamma, lag de keuze voor een nieuwe naam voor handen: KoekeDam.

Te koop aan 1,60 euro per flesje bij Toerisme & UiT.

Geschenkverpakkingen en glazen

Op zoek naar een geschenkverpakking of een glas van Het Nest? Ook daarvoor kun je terecht bij Toerisme & UiT. Je hebt de keuze uit:

  • grote fles Schuppenboer van 75 cl in een geschenkverpakking (kostprijs: 6,50 euro)
  • geschenkpakket bestaande uit vijf verschillende flesjes bier van 33 cl, een glas en een set speelkaarten (kostprijs: 23,50 euro)
  • bierglas van Het Nest (kostprijs: 2,5 euro)

Bezoek brengen? 

Breng je graag een bezoek aan Brouwerij Het Nest? Dat kan! Via deze link kun je alle informatie terugvinden.