Taxandriamuseum

Taxandriamuseum

Welkom in Hotel Taxandria! Geen ander museum draagt de verrassende titel 'hotel', maar dit is dan ook het museum waar elke kamer 'bewoond' wordt door een historisch personage.

Kempen van vroeger

Je ontmoet er Hendrik Wiske van Heertum, het laatste hert van Turnhout, of de imposante Amalia van Solms, vrouwe van Turnhout. Leer alle hotelgasten kennen en laat hen vertellen over de (ontstaans)geschiedenis, de evolutie en de tradities van Turnhout en de Kempen.

Huis metten Thoren

Deze geschiedenis kan immers nergens beter verteld worden dan in het historische 'Huis metten Thoren', het gebouw waar het Taxandriamuseum gehuisvest is. Dit op een na oudste burgerlijke huis van de stad heeft vroeger nog onderdak geboden aan verschillende hooggeplaatste personen.

Bezoek het Taxandriamuseum

Je kunt het Taxandriamuseum individueel bezoeken. De tarieven vind je terug op de website van het museum. Voor slechts 7,50 euro koop je een combiticket waarmee je toegang krijgt tot de drie stedelijke musea (het Nationaal Museum van de Speelkaart, het Taxandriamuseum en het Begijnhofmuseum).

Ga je liever voor een totaalervaring? Boek een groepsbezoek en ontdek het museum onder leiding van een gids.