Vennenwandeling

Vennenwandeling

Ga op stap door het Turnhoutse Vennengebied en sta versteld van de ontroerende schoonheid van Moeder Natuur. In het noordelijk gelegen Vennengebied vind je nog één van de belangrijkste heidegebieden van Vlaanderen. Het is de biotoop van zeldzame planten en dieren die zich specifiek aan dit milieu hebben aangepast.

De wandeling duurt twee uur.

Hoe gaat het in zijn werk? 

De ‘Vennenwandeling’ reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum;
  • het tijdstip van het bezoek;
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids) en
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro (vanaf het derde uur komt er per begonnen uur 25 euro bij). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend. 

Belangrijk bij deze wandeling is dat de gidsbeurt enkel in het Nederlands gebeurt. Honden zijn jammer genoeg niet toegelaten. Je voorziet best stevige wandelschoenen of, afhankelijk van het weer, laarzen.

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar de voorziene startlocatie van de wandeling. 

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.