Rondleiding Begijnhofmuseum

Begijnhofmuseum

Dompel jezelf onder in de sfeer van weleer in het begijnhof van Turnhout. In deze oase van rust hebben tientallen begijntjes ooit hun levensdagen doorgebracht.

Een bezoek aan het Begijnhofmuseum vult alle hiaten in je kennis van de geschiedenis van de begijnen in Turnhout. 

Het Begijnhof vierde onlangs de twintigste verjaardag van de UNESCO erkenning als werelderfgoed. Sinds mei 2018 is het heraangelegde Begijnhof opnieuw toegankelijk. 

De rondleiding duurt standaard 1,5 uur. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Een rondleiding in het Begijnhofmuseum reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids) 
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 50 euro, de inkom per persoon 3 euro (gratis onder 18 jaar). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend. 

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Voordat het bezoek plaatsvindt, krijg je een factuur toegestuurd. Deze dien je op voorhand te betalen. Daarna kom je op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar het Begijnhofmuseum voor de rondleiding. Het toegangsgeld betaal je ter plaatse.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.