Rondleiding Begijnhofmuseum

Begijnhofmuseum

Het Begijnhofmuseum laat je zien hoe de begijnen vroeger woonden, welke geloften ze wel of niet aflegden en wat ze deden om brood op de plank te krijgen. Tijdens de rondleiding ontdek je het bijzondere leven van deze mystieke vrouwen.

De rondleiding duurt standaard 1,5 uur. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Een rondleiding in het Begijnhofmuseum reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximaal 25 personen per gids) 
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro, de inkom per persoon 3 euro (gratis onder 18 jaar). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van vijf euro aangerekend. 

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Het toegangsgeld betaal je ter plaatse. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar het Begijnhofmuseum.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.