Educatieve koffers

Waterkoffer

Educatieve koffers zijn een ideaal werkmiddel binnen het klasverband. Op een speelse manier worden de kinderen vertrouwd gemaakt met bepaalde onderwerpen. De educatieve koffers worden tegen betaling ontleend door Natuurpunt CVN. Je hebt de keuze uit volgende koffers:

  • Waterkoffer (3de graad lager onderwijs en 1ste graad middelbaar)
  • Boskoffer
  • Kriebelkoffer (3de graad lager onderwijs)

Waterkoffer

Ga op ontdekking in en rond het water met de waterkoffer. Vragen als 'Welke diertjes leven er?', 'Is het water helder of troebel?', 'Hoe is het gesteld met het zuurstofgehalte?' en 'Welke planten vind je terug aan de waterkant?' worden allemaal beantwoord met behulp van de waterkoffer.

Boskoffer

Neem de boskoffer mee en ga op ontdekkingstocht in het bos! Tijdens het uitvoeren van leuke opdrachten leer je meer over het leven in het bos. Ga aan de slag met een boomhoogtemeter, loeppotjes, schopjes en een zeef. Om ook zeker de kleinste kriebelbeestjes niet aan je aandacht te laten ontsnappen, zit er een insectenzuigpotje in de koffer. Een determinatietabel helpt je om de diertjes te herkennen.

Kriebelkoffer

Als je graag het educatieve en het plezierige samen wilt brengen, kan dit met een kriebelkoffer. Al spelenderwijs kun je een voedselketen opbouwen of nagaan waarom een ecosysteem zo belangrijk is. Of als je liever de natuur wil intrekken, gewapend met netjes, potjes, loepen … om allerlei kriebelige beestjes te ontdekken, ook dat is geen probleem. Duik eens in de koffer en misschien begint er wel iets te kriebelen…

Praktische informatie

Als je graag een educatieve koffer wil ontlenen, kun je dit na reservatie doen bij Natuurpunt CVN. De koffer moet ook daar opgehaald en teruggebracht worden. Als je liever hebt dat er een educatieve medewerker mee op stap gaat met de koffer, dan is dat na overleg mogelijk.

Heb je graag meer praktische informatie over de educatieve koffers of wil je graag reserveren? Dan kun je terecht bij:

Natuurpunt CVN
Ann Cassier
Graatakker 11
2300 Turnhout
Tel. 014 47 29 50
museum@natuurpunt.be
www.facebook.com/NatuurpuntMuseumEnErfgoed
www.natuurpunt.be/museum