Beleefwandeling - Dementievriendelijke op stap

Breng mensen met dementie met de dementievriendelijke beleefwandeling naar buiten en verbind je met hun herinneringen. De wandeling trakteert je onderweg op genoeg gespreksstof waardoor het echt genieten is samen met familie, vrienden, zorgmedewerkers en mantelzorgers van alle leeftijden. Luister naar volksverhalen, beweeg, kijk, voel en ruik. 

De route

Wandel een traject van drie kilometer langs woonzorgcentrum De Vliet, De Wending en Campus Sint-Elisabeth. Onderweg kom je op vijf verschillende locaties een infobord tegen met meer informatie over de geschiedenis van deze specifieke plek. 

Een begeleidende brochure vult de informatie op de infoborden nog verder aan. En vergeet ook zeker de QR-codes op de borden niet te scannen. Enkele bewoners van de woonzorgcentra hebben het gedicht ‘Turnhout in ’t Turnawts’ in het dialect ingesproken. Ook de volledige versie van de volksverhalen krijg je zo in je oren. 

De route volg je aan de hand van het plan in de begeleidende brochure of door onderweg de stapstenen met vergeet-me-nietje te volgen. 

Na je wandeling kun je in ’t Kaffee in WZC De Wending terecht voor een hapje en een drankje. 

Ga op pad met een gids

Haal je graag nog meer uit de Beleefwandeling? Wil je de beleving helemaal compleet maken? Ga dan op pad met een Turnhoutse Stadsgids. Zij brengen de verhalen tot leven en nemen je graag mee op pad in de geschiedenis van de locaties. Boek je groepsbezoek!

Praktisch

  • Afstand: drie kilometer
  • Route: volg de stapstenen met vergeet-me-nietjes of volg het plan in de begeleidende brochure
  • Start: ter hoogte van WZC De Wending
  • Kostprijs: gratis

Haal de brochure met de routebeschrijving op bij Toerisme & UiT. Of download ze onderaan deze pagina.