Een grens vraagt om smokkel

Border

Waar grenzen zijn, werd of wordt aan smokkel gedaan. Invoertaksen, accijnzen alles wat verschil gaf in prijs en waar aan verdiend kon worden, werd en wordt over de grens gebracht. Tijdens een busrit, die langs de grens slingert, hoor je de meest fantastische smokkelverhalen die in het grensgebied van het Land van Turnhout en Tilburg gekend zijn.

Hoe gaat het in zijn werk? 

De busrit ‘Een grens vraagt om smokkel’ reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep 
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 50 euro (een gids per bus). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend. De deelnemers moeten zelf voor een bus te zorgen.

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Voordat het bezoek plaatsvindt, krijg je een factuur toegestuurd. Deze dien je op voorhand te betalen. Daarna kom je op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar de voorziene startlocatie. Het toegangsgeld betaal je ter plaatse.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.