In de stad

 • Wegwijs door Turnhout

  WegwijzerDankzij de nieuwe wegwijzer is het onmogelijk om verloren te lopen in Turnhout. Deze combinatie van een stadsplan met -wandeling brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Je hebt de mogelijkheid om een wandeling te maken van 4 km of deze uit te breiden tot een wandeling van 7,7 km. De wandeling toont je ook een aantal niet te missen beelden.

  Pluspunt van de wegwijzer is dat deze ook gebruikt kan worden om de stad te verkennen aan de hand van de toeristische bewegwijzering. Bij de belangrijkste bezienswaardigheden staat een infobord dat je meer informatie geeft. Op zoek naar meer? Scan dan met uw smartphone de QRcode en lees het hele verhaal van de Turnhoutse troeven.

 • Zorg voor zieken en noodlijdenden in Turnhout

  Stadswandeling zorg voor Zieken en noodlijdenden in TurnhoutWat hebben bloedzuigers met Turnhout te maken? Of weet jij wie het ‘kruidenbroederke’ is? Nee? Geen erg! Je ontdekt het tijdens de zorgwandeling.

  Turnhout, dat van oudsher al de rol van centrumstad inneemt, organiseerde al in de middeleeuwen opvang en zorg voor zieken en noodlijdenden uit de Kempen. Belangrijke ontwikkelingen, vernieuwingen en uitvindingen vinden er hun wortels en werden gerealiseerd door artsen en andere gezondheidswerkers die hier woonden en werkten. Tijdens de wandeling maak je kennis met deze pioniers en hun realisaties. Wandel langs de verschillende locaties en probeer ze te schetsen in de tijdsgeest van toen.

  De stadswandeling 'Zorg voor zieken en noodlijdenden in Turnhout' is voor 3 euro te koop bij Toerisme & UiT.