Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

In de stad

 • Wegwijs door Turnhout

  Dankzij de wegwijzer is het onmogelijk om verloren te lopen in Turnhout. Deze combinatie van een stadsplan met -wandeling brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Je hebt de mogelijkheid om een wandeling te maken van 4 km of deze uit te breiden tot een wandeling van 7,7 km. De wandeling toont je ook een aantal niet te missen beelden.

  Pluspunt van de wegwijzer is dat deze ook gebruikt kan worden om de stad te verkennen aan de hand van de toeristische bewegwijzering. Bij de belangrijkste bezienswaardigheden staat een infobord dat je meer informatie geeft. Op zoek naar meer? Scan dan met uw smartphone de QRcode en lees het hele verhaal van de Turnhoutse troeven.

 • Zorg voor zieken en noodlijdenden in Turnhout

  Stadswandeling zorg voor Zieken en noodlijdenden in TurnhoutWat hebben bloedzuigers met Turnhout te maken? Of weet jij wie het ‘kruidenbroederke’ is? Nee? Geen erg! Je ontdekt het tijdens de zorgwandeling.

  Turnhout, dat van oudsher al de rol van centrumstad inneemt, organiseerde al in de middeleeuwen opvang en zorg voor zieken en noodlijdenden uit de Kempen. Belangrijke ontwikkelingen, vernieuwingen en uitvindingen vinden er hun wortels en werden gerealiseerd door artsen en andere gezondheidswerkers die hier woonden en werkten. Tijdens de wandeling maak je kennis met deze pioniers en hun realisaties. Wandel langs de verschillende locaties en probeer ze te schetsen in de tijdsgeest van toen.

  De stadswandeling 'Zorg voor zieken en noodlijdenden in Turnhout' is voor 3 euro te koop bij Toerisme & UiT.

 • Rolling door het Stadspark

  Ben je iets minder goed te been? Of zijn lange afstanden wandelen niet jouw ding? Dan is ‘Rolling door het Stadspark’ wel iets voor jou. Gericht op minder mobiele personen neemt deze actieve wandeling je mee door het Stadspark van Turnhout. Onderweg krijg je een aantal beweegopdrachten voorgeschoteld met behulp van de app ‘Actionbound’.

  Praktisch

  Afstand: drie kilometer
  Start en parking: Sporthal Stadspark, Steenweg op Zevendonk 18, 2300 Turnhout
  Kostprijs: gratis
  Tijdsbesteding: ongeveer anderhalf uur
  Beweegopdrachten: drie opdrachten in totaal
  Route: de wandeling is rolstoelvriendelijk

  Ga de uitdaging aan

  Wil je weten of andere wandelaars de opdrachten tot een goed einde gebracht hebben? Leg dan zeker je bewegingen vast. Zo verdien je scores en kun je je prestaties vergelijken met andere wandelaars. Dit doe je door je beweegfilmpjes op het einde van de wandeling in de Actionbound app te uploaden.

  Aan de slag!

  Download voor je wandeling de app ‘Actionbound’ in de Google Play Store of App Store.

  Hoe start je de wandeling?

  Open de app op je gsm en scan de onderstaande QRcode. Scrol naar beneden en druk onderaan op ‘start’. Daarna start je je wandeling en ga je op zoek naar de beweegopdrachten met behulp van de app.

  Wandeling beëindigen

  Heb je de wandeling helemaal gedaan en alle beweegopdrachten gevonden? Druk dan op ‘start uploaden’ om je video’s en resultaten in de app te plaatsen. Na het uploaden krijg je een overzicht. Druk dan als laatste nog op ‘verder’. Dan krijg je nog de mogelijkheid om de wandeling te beoordelen. Start jouw wandeling en scan de QR-code met de Actionbound app!

 • Beleefwandeling - Dementievriendelijke op stap

  Breng mensen met dementie met de dementievriendelijke beleefwandeling naar buiten en verbind je met hun herinneringen. De wandeling trakteert je onderweg op genoeg gespreksstof waardoor het echt genieten is samen met familie, vrienden, zorgmedewerkers en mantelzorgers van alle leeftijden. Luister naar volksverhalen, beweeg, kijk, voel en ruik. 

  De route

  Wandel een traject van drie kilometer langs woonzorgcentrum De Vliet, De Wending en Campus Sint-Elisabeth. Onderweg kom je op vijf verschillende locaties een infobord tegen met meer informatie over de geschiedenis van deze specifieke plek. 

  Een begeleidende brochure vult de informatie op de infoborden nog verder aan. En vergeet ook zeker de QR-codes op de borden niet te scannen. Enkele bewoners van de woonzorgcentra hebben het gedicht ‘Turnhout in ’t Turnawts’ in het dialect ingesproken. Ook de volledige versie van de volksverhalen krijg je zo in je oren. 

  De route volg je aan de hand van het plan in de begeleidende brochure of door onderweg de stapstenen met vergeet-me-nietje te volgen. 

  Na je wandeling kun je in ’t Kaffee in WZC De Wending terecht voor een hapje en een drankje. 

  Ga op pad met een gids

  Haal je graag nog meer uit de Beleefwandeling? Wil je de beleving helemaal compleet maken? Ga dan op pad met een Turnhoutse Stadsgids. Zij brengen de verhalen tot leven en nemen je graag mee op pad in de geschiedenis van de locaties. Boek je groepsbezoek!

  Praktisch

  • Afstand: drie kilometer
  • Route: volg de stapstenen met vergeet-me-nietjes of volg het plan in de begeleidende brochure
  • Start: ter hoogte van WZC De Wending
  • Kostprijs: gratis

  Haal de brochure met de routebeschrijving op bij Toerisme & UiT. Of download ze onderaan deze pagina.