Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Kanaal Dessel-Schoten

Kanaal Dessel-Schoten

Het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ontsproot in 1851. Het moest vitaminerijk Maaswater laten afvloeien naar de arme Kempense gronden. Het werd echter een rustige waterweg, ideaal om langs te fietsen en te wandelen. Ook vissers en pleziervaarders worden aangetrokken door het water.

Dobberen aan brug 2

Het hoogteverschil tussen Dessel en Schoten is 25,70 meter. Tussenin ligt de kade van Turnhout. Tien sluizencomplexen geven de weg aan richting Schoten. Tal van jachten en boten verkennen dagelijks de schoonheid van het kanaal. Het is zelfs algemeen geweten dat het kanaal tussen Turnhout en Postel één van de mooiste vaargebieden in België is!

Genoeg kanaalwater voor iedereen

Waterratten kunnen zich uitleven op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Verschillende watersportverenigingen hebben alles in huis om er een onvergetelijk plezier van te maken. Kajakken, duiken, zwemmen, zeilen, surfen en reddend zwemmen, het is allemaal mogelijk. Even uitblazen? Trek dan naar de prachtige vernieuwde kade en jachthaven van Turnhout. Het stadscentrum lonkt op de achtergrond.