Deze pagina is niet beschikbaar in het Duits. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Kasteel van de hertogen van Brabant

Kasteel

Hoe kan een gebouw tot de oudste van de stad behoren en toch nog springlevend zijn? Het kasteel van de hertogen van Brabant laat zien hoe dat moet. De geschiedenis ervan gaat ver terug, tot in de 13de eeuw toen het monument nog het buitenverblijf van de Brabantse hertogen was. Nu vindt het gerechtshof er onderdak.

Belegerde waterburcht

Het kasteel laat fier de littekens van zijn rijke geschiedenis zien. Tijdens de tachtigjarige oorlog werd het getroffen door honderd kanonschoten, verloedering volgde in de achttiende eeuw en twee eeuwen later sprak men van slopen. Gelukkig kocht de provincie het kasteel en liet het restaureren door Jules Taeymans. Sinds 1936 is het een geklasseerd monument.

Stap in de historie

Een bezoek aan het kasteel van de hertogen van Brabant is een belevenis. Je lijkt met je twee voeten in de geschiedenis te staan. Het binnenplein als rustpunt op de tijdslijn. Dwalen door de gangen en zalen voert je voorbij historische relieken. De grote rechtszaal bevat prachtige muurschilderingen van Karel Boom. Deze muurschilderingen stellen het gerecht ten tijde van Maria Van Hongarije voor.

Bezoek het kasteel van de hertogen van Brabant met gids

Individuele bezoeken aan het kasteel zijn niet mogelijk.

Boek een groepsbezoek aan het kasteel onder leiding van een gids.