Deze pagina is niet beschikbaar in het Duits. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Vesparoute langs Den Doodendraad

Vesparoute

Wil je het zwijgen van de wapens van Wereldoorlog I op een bijzondere manier herdenken? Rij dan met de Vespa naar De Dodendraad. Tijdens de oorlog balanceerden de Kempen op de grens tussen oorlog en vrede, tussen bezet België en neutraal Nederland. De Duitsers plaatsten op die grens een draad onder hoogspanning. Vandaag voert een Vespatocht je langs de markantste plekken uit dat stukje WO I-geschiedenis. Thematische infoborden informeren je over de gruwel van weleer. En scan je de QR-code? Dan krijg je nog extra oorlogsverhalen te horen.

Hoe werkt het?

Op je Italiaanse 'wesp' scheur je 60 kilometer lang door de geschiedenis. Behalve Turnhout liggen ook andere Kempense parels op je route. Bekijk het traject. Krijg je honger? Spreid je picknickdeken uit voor een lunch in een groen decor. Als je wil, laat je vooraf je pakket vol streeklekkers samenstellen.

Zelf geen Vespa? Reserveer je tocht minstens twee dagen op voorhand via info@vespaverhuurkempen.be. Als bestuurder betaal je 79 euro voor een hele dag en 55 voor een halve. Passagiers betalen altijd 10 euro.