Wandelen langs het kanaal

Wandelaars kanaal

Vanaf de Stadsboerderij wandelen de Stadsgidsen met jou naar de fietsbrug die aansluit op het Bels Lijntje. Op het jaagpad vertelt de gids over het graven van het kanaal en de gebeurtenissen tijdens WO II. Aangekomen op de Nieuwe Kaai ontdek je alles over Jos Aerts, plantkundige en dialectoloog. Je gaat op zoek naar sporen die verwijzen naar de vroegere oude industrie. Je bekijkt de omvorming van de buurt naar een moderne leefruimte en een plek voor toerisme. Via Brug 2 wandel je langs het kanaal terug naar de Stadsboerderij.

De wandeling duurt standaard 2 uur.

Hoe gaat het in zijn werk?

De ‘Wandeling langs het kanaal’ reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids)
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro (vanaf het derde uur komt er per begonnen uur 25 euro bij). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend.

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar de voorziene startlocatie van de wandeling.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.