Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Kunst en emotie in de Sint-Pieterskerk

Sint-Pieterskerk Turnhout

Het project 'Vlaamse Meesters in Situ' loopt van 1 juni t.e.m. 30 september. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

De eenvoudige indruk die de Sint-Pieterskerk je geeft aan de buitenzijde, verandert helemaal wanneer je het gebouw binnenkomt. Eens je binnen bent, wordt je aandacht meteen getrokken door de monumentale preekstoel. Dit prachtige werk, gemaakt in 1862 door de Turnhoutse beeldhouwer Hendrik Peeters-Divoort, stelt de roeping van Petrus en Andreas voor.

Naast de preekstoel herbergt de Sint-Pieterskerk nog enkele andere waardevolle kunstwerken. In de dagkapel tref je, een beetje verborgen, een bijzonder 17de-eeuws schilderij aan: “De verzoening tussen Jacob en Ezau” van de Antwerpse schilder Pieter Van Lint. Laat je verrassen door het mooie, barokke orgel dat de hele kerk overschouwt, verbaas je aan het hoogkoor gemaakt door Walter Pompe en kijk je ogen uit op de prachtige glasramen.

Maak kennis met het prachtige interieur van de Sint-Pieterskerk en leer dankzij een gids het verhaal achter de kunstwerken kennen. Een rondleiding duurt ongeveer twee uur.

Hoe gaat het in zijn werk? 

De stadswandeling 'Turnhout historisch' reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids) 
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro (vanaf het derde uur komt er per begonnen uur 25 euro bij). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend. 

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar naar de voorziene startlocatie van de wandeling.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.