Deze pagina is niet beschikbaar in het Duits. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Speelkaartenwandeling

Brepols & Dierckx

Turnhout, wereldcentrum van de speelkaart! Met de komst van drukker Pieter Corbeels van Leuven naar Turnhout, begon de successtory van de grafische nijverheid in de stad. In dit proces speelde de drukkersgast, Filip Jaak Brepols, de hoofdrol. Hij was het die na het militaire debacle van Corbeels de drukkerij overnam en het bedrijf wereldfaam bezorgde. Corbeels begon reeds met het drukken van kerkboekjes, Brepols voegde er speelkaarten aan toe. Uit Brepols zijn andere drukkerijen ontstaan. De jarenlange kennis van de speelkaartenproductie werd in 1970 geconcentreerd in één enkel bedrijf Carta Mundi. Door de jaren heen is Turnhout uitgegroeid tot het wereldcentrum van de speelkaart. Wandel samen met de gidsen door de historie van de speelkaart in Turnhout.

Wandeling duurt twee uur.

Hoe gaat het in zijn werk?

De ‘Speelkaartenwandeling’ reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids) en
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro (vanaf het derde uur komt er per begonnen uur 25 euro bij). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend.

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar naar de voorziene startlocatie van de wandeling.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.