Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Turnhout tijdens WO II

Wandeling met gids

Op 23 september 1944 verlaten de laatste Duitse soldaten Turnhout. Na vier jaren van bezetting, bevrijden de geallieerden de stad. Op dat ogenblik eindigt voor Turnhout WO II. Maar het zal nog lange tijd duren eer alle wonden gelikt zijn.

Waar WO I voornamelijk een miltair gegeven was, met alle bijhorende ellende, kwam daar in WO II nog een ideologische druk bij. Wat waren de gevolgen voor de burgers? Hoe gingen zij hier mee om. Met de wandeling 'WO II in Turnhout' willen de Turnhoutse Stadsgidsen de bevrijding herdenken.

De wandeling duurt twee uur.

Hoe gaat het in zijn werk?

De stadswandeling 'Turnhout tijdens WO II' reserveer je minstens drie weken op voorhand via Toerisme & UiT. Vermeld daarbij:

  • de gewenste datum
  • het tijdstip van het bezoek
  • de grootte van je groep (maximum 25 personen per gids)
  • contactgegevens

De kostprijs per gids bedraagt 60 euro (vanaf het derde uur komt er per begonnen uur 25 euro bij). Er wordt ook een eenmalige dossierkost van 5 euro aangerekend.

Toerisme & UiT legt de gids(en) vast en bezorgt je een reservatiebevestiging voor het bezoek. Nadien krijg je een factuur toegestuurd voor het betalen van de gids en de dossierkost. Je komt op de afgesproken dag en tijdstip met je groep naar de voorziene startlocatie van de wandeling.

In geval van annulering, moet je Toerisme & UiT steeds zes kalenderdagen op voorhand schriftelijk verwittigen. Bij laattijdige annuleringen ben je het bedrag verschuldigd en is er geen annulatie mogelijk.